středa 20. listopadu 2013

Cabela's African Adventure: O čem to je

"You know what's wrong with Africa? Nothing. Africa is perfect. Because everything is what it says it is. Nature is predictable. It don't change. And I like that."
Tohle je úvodní hláška z lovecké hry Cabela's African Adventure. Protože Afriku miluju, tahle hláška se mi moc líbí.
Musel jsem se chvilku vnitřně přesvědčovat, abych se mentálně srovnal s hrou, jejíž náplní je masový odstřel vzácných afrických zvířat. Pak jsem si ale řekl, že konec konců v jiných hrách vesele masakruji lidi a nijak mi to nevadí.

Hra se na první pohled tváří jako open-world s hodně lineárním příběhem. V rámci každého levelu (jsou tu čtyři) se plní lovecké mise, až se nakonec odemkne lov ultimátního zvířete - řekli bychom bosse.
Kromě toho hra nabízí "hunting challenges" - ulovit x kusů zvířete y.
Lovecké mise jsou rozličné. Osobně se mi asi nejvíc líbí stealth mise, které jsou ale také hodně nerealistické (konec konců, stejně jako celá hra). Producírovat se v trávě prakticky před nosem divokých zvířat, mezi trsy trávy se přesunovat parakotoulem s hlučným heknutím, to není příliš domyšlené.
Z jiného soudku jsou lovy "survive", řekli bychom arkádové. Na vymezeném území, třeba pasece, se lovec brání nabíhajícím buvolům, hyenám či levhartům. Sundat takového slona představuje spoustu uskakování parakotoulem do strany a masovu střelbou (průměrný slon potřebuje nejméně 10 zásahů). No nevím, tohle opravdu není žádný simulátor, ale bohapustá akční rubačka.
Přes to, jaká je to holomajzna, se u toho bavím. Proč? Užívám si africkou přírodu a zvířata, která jsou opravdu hodně dobře udělaná. Cabela má excelentně vychytané modely zvěře. Animace a chování je opravdu hodně vymakané, tak dobře udělané slony jsem v žádné jiné hře neviděl. I zvuky a prostředí se povedly, byť jsou levely jednoduché a rozhodně ne realistické.
Hra má jeden zajímavý bug, který jsem v jiné hře ještě neviděl. Pokud je provozovaná na počítači se dvěma monitory, v okamžiku stisku myši si hra někdy myslí, že kursor je na druhém monitoru a proto minimalizuje hru na lištu. Je to výrazně otravné, nota bene když se na vás řítí rozzuřený buvol.
Stealth mise v úzkém údolí, kterým se zvolna přesouvalo sloní stádo, byla asi nejzábavnější z celé hry.

Ačkoliv má hra skvěle udělaná zvířata, obsahuje také některé zjevné nesmysly. Napříkald gemsbok (oryx jihoafrický) opravdu, opravdu nežije v pralese. Je to zvíře pouští.

5 komentářů:

Unknown řekl(a)...

qzz0511
coach outlet
christian louboutin shoes
canada goose outlet
clippers jerseys
ugg outlet
giuseppe zanotti outlet
polo ralph lauren
canada goose jackets
michael kors outlet
michael kors handbags

SSSSSS řekl(a)...

kobe sneakers
puma fenty
nike air max
nike zoom
moncler
michael kors
adidas nmd
james harden shoes
nike huarache
kd shoes

SSSSSS řekl(a)...

air jordan
cheap jordans
damian lillard shoes
ultra boost 3.0
jordan 4
lacoste polo
adidas eqt support adv
air jordan 6
moncler jackets
calvin klein outlet

jeje řekl(a)...

La colle Loctite air jordan 11 basse GO2 est définie comme une colle tout usage qui peut souvent air jordan pas cher pour bébé fournir l'installation de deux systèmes afin de produire de la dunk nike femme durabilité et de la flexibilité. La capacité de basket nike presto fly enfant stockage est à peu près la même, sauf que le short asics femme volley ball Pathfinder 3.0 Kelty Child Carrier présente désormais un sac à asics gel nimbus 18 France dos zippé avec deux poches à fermeture à Air Jordan 13 soldes glissière, ainsi que deux poches de bouteille d'eau en filet chaussure homme nike air max tavas sur les côtés. Bape, qui peut être bref basket new balance 999 femme pour Bathing Ape, est en fait une organisation japonaise créée en basket nike air max 1 ltd 1993.

5689 řekl(a)...

zzzzz2018.9.19
kate spade outlet
nike blazers
coach outlet
ray ban sunglasses
reebok outlet
dsquared2
pandora jewelry
jordan 8
prada shoes
north face