neděle 18. září 2011

Grand Ages: Rome - Tarraco

Tarraco byla poměrně oddechová mise pro Marka Antonia na dvě a půl hodinky hraní. Mise pro Gaia Julia Caesara si úmyslně ponechávám až na konec, doufám, že budou nejvýživnější :-).
Při prvním pokusu jsem se v této misi příliš rozmáchl. Brzy jsem zjistil, že mi došlo dřevo. V rosahu mých budov nebyly žádné stromy a na výstavbu vzdálené kolonie pro těžbu dřeva mi nezbýval materiál. nezbylo než misi rozjet znovu.
Město už bylo rozestavěné, ale poměrně nesmyslně. První věc, kterou jsem udělal, byl přesun pekárny a řeznictví do vhodnějšího prostoru.
Na mapě je poměrně málo polí a dolů. Cílem mise bylo najmout pět jednotek Triarii a dosáhnout větší produkce obilí a masa.
Záliv s městem byl obklopen náhorní plošinou s třemi galskými vesnicemi.
Naštěstí byly vesnice mírumilovné, téměř na mě neútočily, pouze se bránily. Celkem jednoduše jsem rozvinul město, nabral jednotku Triarii a spolu s defaultními Hastaty jsem si podrobil první z vesnic.
Ekonomické mise mám už celkem zvládnuté - pokud se nemusí stavět patricijské domy, je to celkem jednoduché. Doposud jsem musel stavět patricijské domy pouze v jedné z předchozích misí. I tady jsem se jim bez problémů vyhnul. Patricijské domy jsou nutné pouze pro pokročilé budovy jako jsou lázně, Pantheon, některé chrámy anebo soud. Na vojenské operace si člověk vystačí s equites.
Postupně jsem verboval další jednotky Triariů a zabral zbývající vesnice. Abych se nemusel moc zabývat stavbou kolonií u vzdálených dolů, radši jsem vesnice vypálil, obyvatelstvo odvedl do otroctví a využil v dolech. Dlužno říci, že v tomto aspektu jsou herní mechanismy až mrazivě historicky věrné. Pokud vím, žádná z konkurenčních her motiv otroctví takhle nerozpracovala. V Empire: Total War prý na poslední chvíli změnili otroky na politicky korektní slonovinu.

1 komentář:

jeje řekl(a)...

Ce type est adidas zx flux noir blanc homme plus léger que toute autre technologie d'absorption des asics gel lyte v sage femme chocs dans l'histoire de Nike. asics cumulus femme soldes Les bottes Nike contiennent la plus grande asics entretien chaussures efficacité et sont assez robustes. Cela air jordan 1 noir les rendra uniques et, espérons-le, leur donnera air jordan 1 retro high pas cher un avantage parmi leurs pairs Nike Shox Deliver.