neděle 18. září 2011

Grand Ages: Rome - Pompeje


Mise v Pompejích zadává Marcus Crassus. V předchozích misích jsem pro Crassa vydělával peníze a bojoval se Spartakovými vzbouřenými otroky. V téhle misi je cílem finální zúčtování.
Mise je celkem náročná. Pompeje se rozprostírají pod Vesuvem na břehu moře. Jsou ze všech stran obklopeny barbarskými vesnicemi a ozbrojenými tábory. Z těch v pravidelných intervalech vycházejí nájezdnické hordy a vydávají se plenit.
Mapa je rozlehlá a působivá, s kouřícími krátery Vesuvu a jasnými známkami nedávného proudění rozžhavené lávy.
Zpočátku to bylo docela peklo. Nepřátelé se na moje město valili ze všech stran, nevěděl jsem, kam dřív skočit a neměl jsem čas ani doplňovat ztráty. Mojí první starostí proto bylo zachycení nepřátel a vybudování obranných věží.
Ukázalo se, že není nutné hradbami obkružovat celé město. Stačilo umístit pár věží na přístupové cesty a nepřátelské jednotky celkem ochotně ignorovaly moje hospodářské budovy a vrhaly se dobývat obranné věže.
Přesto jsem se nedokázal ubránit zničení odloučené kolonie na těžbu mramoru. Vzbouření otroci velkým obloukem obešli hradby, prošli průsmyky na úpatí Vesuvu a rozsekali moje mramorové lomy na kusy. Moje ubohé armády dokázaly barbary zastavit jen za cenu zničení dvou jednotek hastatů a demoralizování přeživších. Podruhé už jsem se na tomto místě zaskočit nenechal, zatarasil jsem horský průsmyk zdvojenou hradbou.
O něco později jsem začal budovat přístav. Na město zaútočili nepřátelé ze dvou stran, ve městě začaly vypukat požáry, zemětřesení mi zbořilo divadlo a do toho navíc vypukl mor. Ve chvíli, kdy mi nepřátelé demolovali Saturnův chrám, jsem měl vážné obavy, zda se mi podaří situaci zvládnout.
Naštěstí se po zničení první nepřátelské vesnice začala situace postupně zklidňovat. Začalo se mi dařit zachycovat útočící jednotky dříve, než stačily napáchat větší škody. Přesto mi docela dlouho trvalo, než jsem si troufl na další vzbouřenecký tábor.
Ve chvíli, kdy jsem získal bojové slony a naučil se posílat je v bitvě dopředu, už bylo v zásadě rozhodnuto. Dvě jednotky slonů, dvě jednotky hastatů a lučištníci si s nepřátelskými vesnicemi dokázali postupně poradit.
Mise je omezená z hlediska počtu vojenských jednotek, které smí hráč mít. Tady jsem bohužel neuspěl. Když mi Spartakovi vzbouřenci zmasakrovali dvě jednotky mých hastatů, nezbylo mi než vycvičit nové.
Jako mise se mi Pompeje hodně líbily. V konečné fázi jsem měl čas si pohrát s městem. Díky množství pobitých nepřátel jsem měl i nádherné fórum.

2 komentáře:

jeje řekl(a)...

asics choisir chaussure Beaucoup sont basket nike dunk femme venus à l'ouest après avoir essayé plusieurs vocations. coûts déraisonnables, et des nike golf france contact employés, qui sont déçus que la loi ne leur offre pas asics cumulus soldes autant d'avantages par rapport à la version originale. chaussure nike cortez bordeaux Le nom de marque identifie Bathing Ape lorsqu'il est chaussure nike blazer femme centré sur le dicton populaire avec la langue japonaise est asics gel nimbus 15 Chaussures baignant dans l'eau tiède qui décrit la jeunesse basket homme nike air jordan du Japon pour suivre les développements les plus récents et les plus populaires. basket cortez nike enfant

smese řekl(a)...

visit the site high end replica bags YOURURL.com replica ysl bags click resources Dolabuy Loewe