pondělí 22. srpna 2011

Ipad: Empress of the Deep - 9/10

Empress of the Deep 2 je hide-and-seek adventura. Hra je příběhem dívky Anny, která se po probuzení na pláži dostane do tajuplného létajícího města. Při odemykání tajemství létajícího města postupně prochází sekce čtyř živlů a vyzve na souboj vládkyni města - svoji nehodnou sestru Pandoru. Story je to nekomplikovaná, příjemná a chytlavá.
Hra táhne především nádhernou grafikou. Létající město v oblacích je pojato v secesním stylu a působí vpravdě pohádkově. Jednotlivé lokace jsou graficky vymazlené jedna radost.
Hratelnost se opírá především o puzzle. Tipl bych, že zhruba 50% z nich je pojato jako hide-and-seek. Tato část je z celé hry asi nejtěžší. Adventurní část a tradiční puzzle jsou spíše jednodušší, ale rozhodně neurazí.
Hra není příliš dlouhá, ale na pár večerů mi vydržela. A byla to prima casual zábava, od které není problém odejít dělat něco jiného a kterou se vyplatí pustit, když zbyde čtvrthodinka času. Pro usnadnění hraní jsou ve hře hinty, takže dohrát to dokáže opravdu každý.
Odemykání jednotlivých sekcí města dedikovaných čtyřem živlům, osvobozování zotročených zvířecích maskotů a odčarování zajatých dětí fungovalo jako ta správná motivace, která mě spolehlivě držela u hraní.
Hudba je příjemná a atmosférická - popravdě jsem většinou měl zvuk vypnutý, abych nerušil spící manželku.
Pokud bych měl něco vytknout, tak jsou to animované sekvence pojaté jako trhaná posloupnost několika  statických obrazů. To v dnešní době zamrzí.
Sečteno a podtrženo: mě to bavilo. Rzhodně jedna z lepších adventur. Za mě 9/10.

Žádné komentáře: