pátek 8. července 2011

IPAD2: Slay - 8 z 10

Slay je super hra. Geniální v jednoduchosti. Hexová mapa je barevně rozdělená podle vlastnictví, každý hráč může ve svém tahu zabírat soupeřova pole a vytvářet jednotky podle toho, kolik má vlastních zdrojů. Může stavět obranné věže, anebo sloučit dva panáky na kopiníka (může zabíjet základní panáky a města), z kopiníka a základního panáka vyrobit rytíře (umí i zabít kopiníka a zabrat věž), posledním stupněm je baron(zabije vše až po rytíře, ale ne jiného barona).
Trik je v tom, že když soupeřové užerou příliš velký kus mého území, tak moje jednotky pojdou hlady. Totéž může nastat, pokud si nechám území zarůst stromy (ty se rozrůstají v každém kole). A to znamená zpravidla nenahraditelnou strátu a Game Over.
Obtížnost je tu stanovena pouze výchozím nastavením mapy. Na základní obtížnost je to celkem lehké. Na druhou už docela náročné. Na Hard jsem to ještě nikdy nedal a vydržel jsem nejvíc 15 tahů, než jsem to vzdal. Nejvyšší obtížnost jsem radši ani nezkusil.
Tleskám, tohle je skvělá hra. Navíc v základní verzi zdarma je asi 5 map pro každou ze čtyř obtížností, což představuje solidní porci zábavy.
Teď jsem vygooglil, že je tato super hra k dispozici i pro Windows. Vřele doporučuji vyzkoušet.

Žádné komentáře: