sobota 2. října 2010

Civilization V: Dohráno - 7/10

Civilizaci V jsem dohrál s trošku smíšenými pocity. V poslední třetině hry jsem už totálně dominoval mapě. Rozhodl jsem se hrát na vědecký pokrok, zastavil jsem expanzi, zaparkoval své tanky a raketové dělostřelectvo blízko hranic a sledoval, jak se sousedi mydlí kopími a mušketami.
Po grafické stránce je hra opravdu hodně vydařená. Když se mapa odzoomuje, tak to připomíná skutečnou krajinu z výšky. To se opravdu povedlo.
Čím dál jsem ve hře byl, tím déle trvaly tahy. Ke konci to bylo víc čekání než vlastního hraní. Zajímalo by mě, jak se to chová na slabším stroji, když i na mé relativně nadupané mašině to bylo takovéhle čekací peklo.
Nakonec jsem  úspěšně vyrobil všechny díly kosmické lodi. Líbilo se mi, jak se na tahači svážejí do hlavního města.
Zkompletoval jsem raketu, vyslal ji do vesmíru - a - a nic. Žádná závěrečná animace se nekonala. Žádný oslavný chorál. Jenom suché, trapné okénko s obrázkem a textem. Tako to sorry, ale tohle u mě není žádný konec pořádné áčkové hry!
Ani pořádná statistika se nekonala. Žádné grafy jsem neobjevil. Jen trapná tabulka. Nuda, nuda, šeď, šeď. To mě tedy otrávilo.
Pamatuji se na předchozí díly, které na konci nabídly časovou osu a bylo možné na mapce sledovat historii. Tady nic takového není.
Jakkoliv je Civilizace V komplexní a vymakaná, určitě už ji znovu hrát nebudu. Jeden bod dolů za zpackaný konec, celkem 7/10.

Žádné komentáře: