neděle 28. února 2010

Napoleon: Total War - první dojmy

Mám rád Total War. Hrál jsem všechny díly, od Shoguna přes Medieval, Rome, Medieval II a Empire. Považuji to za vrchol RTS her. Total War, to jsou skutečně epické bitvy. Žádná jiná hra neumí dostat na bojiště tisíce mužů, zachovat si odstup a zároveň umožnit strhující detail. Tradiční RTS s desítkami jednotek mě ani zdaleka tak neberou.
Na Napoleona jsem se hodně těšíl. Empire jsem si vychutnal, a napoleon byl další logický krok. Je to první hra, kterou jsem si koupil přes internet (přesněji řečeno přes Steam) -World of Goo nepočítám, to není AAA kategorie.
První dojmy z Napoleona jsou vesměs pozitivní. Grafika nádherně maká. Díky novému kompu jsem schopen osolit všechny detaily na maximum a hra je nádherně plynulá. 
Zdá se, že Creative Assembly zamakali na UI. prvních pár bitev jsem rozjel jen tak halabala a buď potupně projel, anebo dosáhl Pyrrhova vítězství. Teprve když jsem si začal dávat víc pozor a pořádně manévrovat, najednou to šlo.
Mám za sebou opravdu jen první bitvy v Italském tažení, takže nemůžu komentovat nic než grafiku. A ta je opravdu luxusní.
Vlastně ještě jedné věci jsem si všiml. Terén nabitevních polích se jeví docela členitý, určitě členitější než v Empire. A to je taky jenom dobře, dělá to bitvy mnohem zajímavější.
Naštěstí se zdá, že Napoleon bude ještě více spjat s historií, než předcházející díly. To mě jenom těší.

Žádné komentáře: