neděle 16. prosince 2018

Rome Total War II: Britská kampaň

Soustředil jsem se na dohrání hry, abych se zase nezasekl před cílem. Sice mě enormě lákala Asie, Egypt a východní říše, ale raději jsem se soustředil na dobytí Galie a Británie.
Přece jenom, Egypt je hodně silný a mohl bych uváznout v severní Africe. Bojem s asijskými Řeky bych zase mohl naštvat Spartu  a Athény, které mi spolehlivě chrání východní hranici impéria.
Proto jsem radši uplatil všechny asijské řecké státy a uzavřel s nimi vojenskou alianci. Což pro splnění vítězství stačí.
Británei tak byl poslední oříšek k rozlousknutí. Dvě silné armády se mi podařilo zničit námořní bitvou v Lamanšském průlivu zahranou na Autoresolve. Protože námořní bitvy mi v Total War Rome II prostě nejdou.
Naopak se nevyhýbám bojům Ambush, kdy jsem překvapen při zrychleném přesunu. Mí legionáři a pretoriáni dokážou ustát úvodní překvapení a tlak soupeře, přitom zformuji gemánaké lučištníky a s jízdou ujedu nepříteli do týla. Jízda pak dokáže vyřídit nepřátelské lučištníky, kopiníky a práčata.
Už jsem se naučil, že najíždět jízdou do těžké pěchoty i zezadu je nesmysl. Ale na rozhánění lukostřelců se jízda hodí dokonale.

Žádné komentáře: