neděle 28. října 2018

Rome Total War II po pěti letech

V létě vyšel nový datadisk k Rome Total War II. Na hru z roku 2013 celkem slušné.
Hrál jsem Rome, když vyšel. Tenkrát jsem si to užil, ale štvala mě technická stránka hry. Hlavně dlouhé loadingy, čekání na tahy protivníků a mizerná optimalizace hlavní strategické mapy.
V roce 2014 vyšla Emperor Edition, která řadu nedostatků spravila.
V souvislosti s letošním datadiskem se do hry konečně dostala dynastie, rodokmen a práce s osobnostmi. Obdobná, jako v Thrones of Britannia.
 Je třeba říct, že se současnou podobou Rome jsem naprosto spokojený. Hra šlape jako hodinky. Je to čistá radost.

Strategická i taktická rovina hry jsou vychytané a zábavné.
 V minulosti mě na sérii Total War bavívaly hlavně bitvy. Teď jsem si stejně užíval i strategickou rovinu. Hrát  dobře strategii, udržet si spojence, dobře vybírat nepřátele a manévrovat s armádami na hlavní mapě je fajn.
Kupodivu, opět jsem skončil ve válce s Kartágem a pak v Hispánii a v Galii. Řecké státy mám jako spojence. Chystám se dokončit dobytí Gallie a Hispánie, pak možná vpád do Británie anebo válka s Egyptem.
Přijde mi, že bitvy jsou ještě o něco zábavnější.
 Více než dříve používám Forced March stance. Armády se rychleji pohybují po strategické mapě. Také to ale vede k častějším přepadům, kdy se musím bránit ambushi cízí armádou.
Kampaň jsem zatím nedohrál. vyšel Assassin§s Creed Odyssey. Ale chci se k tomu ještě vrátit. Protože teď mi Rome II chutná jako dobře vyzrále víno.

Žádné komentáře: