neděle 11. února 2018

Crusader Kings II: Těžký život feudála

Než vyjde Kingdom Come, krátím si čas s Crusader Kings. Poctivě jsem uhrál kus tréninkové mise za Portugalsko a pak jsem se pustil  hry ve střední Evropě. Vyrobil jsem si vlastního hraběte v Plzni, poddaného českého krále, který v té době byl vazalem Velké Moravy.
A pak jsem jen koukal, jak z Východnu přitáhli Maďaři a zabrali si celou Pannonii a slušný kus Rakouska a Bavorska. A ze severu se roztahoval mocný polský stát Svatého Piasta. Velká Morava přežila jen pár let, pak jí Maďaři zabrali celé Slovensko. Český král se vzbouřil a vyhlásil samostatnost.
Dařilo se mi několik generací přežívat. Pomáhal jsem svému králi odrážet různé invaze a nepřátelství. Pomalu jsem expandoval hlavně na jih, kde se maďarská říše rozpadla na několik menších státečků. Dobyl jsem Norimberk a Spodní bavorko. Ale podcenil jsem rozvoj vlastní dynastie.
Čtvrtý z členů mé dynastie Přemysl Plzeňský po pár měsících vlády zemřel na nemoc. Pátý Hrabiš z Dolního Bavorska už nedokázal efektivně čelit nepřátelům. Poláci dobyli Prahu a moje dynastie vymřela. Poslední Přemyslovec zdědil moje země a k tomu mu zbyl Norimberk.
Byla to excelentní zábava! Musím to zkusit ještě jednou a tentokrát si dát větší pozor, abych měl v zásobě dostatek dědiců.

1 komentář:

jeje řekl(a)...

Avec plus de croissance à l'intérieur du globe, le domaine nike bw pas cher chine de la mode s'améliore beaucoup plus rapidement car tout le monde considère les vêtements les plus à la mode comme un symbole de leur personnalité. Un costume que vous avez vu sur un mannequin ou quelqu'un d'autre ne pouvait pas vous flatter aussi bien que vous le pensiez. Le pilote et le putter apparaissent juste un peu plus bas de la qualité par rapport au reste de vos clubs tout au long de l'ensemble. Le système de pesage Opti-Mass est livré avec un insert en résine de tungstène haute densité pour un positionnement spécifique du CG. Nike produit de superbes chaussures de sport dans les catégories Nike Males et Girls Sneakers, pour les hommes, les femmes, les garçons et les filles individuellement. Pour 46,33 EUR, vous pouvez obtenir; le White Green Oscar avec chaussure nike air zoom pegasus 32 Oscar le dessin animé de Sesamestreet sur les côtés.