pátek 18. prosince 2015

Homeworld Remastered

Homeworld jsem v době jeho vzniku - dávno pradávno, na konci roku 1999, ještě v minulém století - hrál hrozně málo. Hned asi třetí misi jsem zvrzal a protože mě z hraní Homeworldu na mizerném monitoru bolely oči, přestal jsem ho hrát.
Vypulírovaný Homeworld Remastered Collection  mě kupodivu docela baví. Hratelnost je vynikající, grafika velmi slušná, atmosféra parádní.
 Je pravda, že hra má jen naleštěné textury a pár efektů, modely jsou jednoduché a  při přiblížení k povrchu lodím to žádné grafické orgie nejsou - ale stále to vypadá velice dobře.
Pravda, málem jsem se zasekl na tutoriálu, který je  obsahuje neuvěřitelně otravný bug - hra si vykládá jakékoliv použití scrollovacího kolečka na myši jako stisk Enter, takže se mi povedlo nechtěně přeskočit několik důležitých dialogů a párkrát jsem nevěděl, co dál.
Vlastní hra je ale fajn, hraje se dobře a má naprosto luxusní atmosféru. Z Homeworldu čiší jakási vesmírná velebnost, když člověk vidí obrovskou Mothership velebně viset uprostřed asteroidů, ze kterých ukusují těžební lodi suroviny a roj fighterů je brání před nepřáteli, je to prostě nádhera.

Žádné komentáře: