středa 16. září 2015

The Witcher: Sabat na Bald Mountain

Přišel čas přenést boj na území nepřítele. Geralt a Ciri se vykradli z Caer Morhen a vyrazili na sabat na hoře Bald Mountain ve Velenu. Ten pořádají čarodějnice z Velenu a zvou k sobě vybrané mládence a dívky,zatímco ostatní vesničané si užívají rituálu kolem ohně. Na sabat také vyrazil Imlerith, generál Wild Huntu, který má na svědomí Vesemirovu smrt.

Hodně mě potěšilo, že si jako hráč můžu vychutnat oba souboje - napřed za Ciri s čarodějnicemi a pak za Geralta proti Imlerithovi.
Tři čarodějky jsem překvapil v dívčí podobě nad kotlem lidského masa. Zjevně z oklamaných mládenců a dívek. Na boj se převtělily do své odporné čarodějnické podoby.
Boj za Ciri byl poměrně snadný. Díky teleportu dokáže snadno uhýbat a dostat se čarodějkám do zad. Když jí zdraví kleslo, stačilo na chvíli odskákat o kus dál, aby se zase dobilo.
Geralt vyzval k boji Imleritha. Souboj Geralta je přiměřeně tuhý. Hrál jsem ho asi půl hodiny. V první fázi na sebe Imlerith hází ledové kouzlo, kryje se štítem, občas se teleportuje a nepěkně útočí. Na zhruba 30% zahodí štít a začne se teleportovat a útočit jako zběsilý. Celkem rychle jsem pochopil, že mu musím ledové kouzlo shodit pomocí Igni a útočit zezadu nebo zboku, ale ne do štítu.
Druhou fází jsem ne a nemohl přežít - až se mi jednou povedlo vystihnout útok ve chvíli, kdy se na chvíli zastavil. Imlerith zavrávoral - a tak jsem do něj nasypal.
V animované sekvenci jsem pak Imlerithovi ogriloval hlavu pomocí Igni, takže vypadal jako Freddy Kruger...
... a dorazil jsme ho jeho vlastním palcátem. Dobře mu tak, bastardovi! Vesemir je pomstěn.