sobota 9. února 2013

Lego LOTR: Dohráno, 7 z 10

Onehdá přinesly moje děti domů katalog z nějakého hračkářství. Kromě jiného haraburdí tam byly série Lega na motivy Pána prstenů. Přesně jako ve hře. Tři čtyři krabice, každá bratru za 2500,- Kč, no nekup to všecko. Co si člověk natrénuje ve hře, může zopakovat s plastikovými legopanáky, anebo naopak. Tomu říkám síla značky. Anebo je hra reklama na to Lego? Nebo naopak?
Odhlédnu od Lega a budu psát radši jen o o té hře.
Začíná bitva na polích Pellenoru. Celkem fajn pocit z útoku rohanské jízdy (legokoně se vážně povedli) vystřídalo rozčarování, když jsem zjistil, že se jezdec pohybuje po pevné trase a může jen velmi omezeně manévrovat do stran. Věčná škoda!
Bitva Eowyn s králem Nazgúlů je prima zábava.
Aragorn s Legolasem a likvidace Olifantů.Na můj vkus přece jen trošku moc jednoduché, i když to mohlo být horší. Bojové pasáže obecně jsou příliš zjednodušené.
 Setkání po bitvě. Olifant v pozadí pěkně třepal nožičkama.
 
 Bitva u Černé brány do Mordoru je moc pěkně udělaná. Je tu hodně akčních pasáží s likvidací velkých trollů. Z mého pohledu asi nejpovedenější bitva ve hře.
Glum tancuje s prstenem, který odkousl Frodovi z ruky. Tahle scéna je pojatá docela akčně a zajímavě. 

  
Přilétají legoorli, příběh vrcholí.
Lego LOTR má docela velký potenciál pro opakované hraní. Po dokončení příběhu jsem měl nalezeno jen asi 25% pokladů. Ve spoustě míst ve hře jsem nacházel skrýše a předměty, které byly s aktuáními postavami nedosažitelné. Například jsem v močálech mrtvých s Glumem, Frodem a Samem našel řadu věcí dostupných jen s Gimlim (rozbití kamenů), Legolasem (střelba do cílů a skákání do výšky) nebo Aragornem (s Andúrilem umí rozbít černočervenožluté morgulské Lego kostky).
Pak je tu ještě několik desítek postav, které lze odemykat, nakoupit a následně s nimi hrát. Jsou to postavy z filmu (třeba Denethor nebo Faramir), ale i bezejmenní vojáci a skřeti.
 
Finální děkovačka v Minas Tirith. Bohužel, z města ve hře není nic jiného než tahle horní plošina. To mě dost zklamalo, těšil jsem se na boje ve městě. Ty se tu nekonají.
Sečteno a podtrženo: zajímavá zkušenost, příjemně okořeněná humorem. Opakované hraní s cílem nabrat všechny kostičky mě neláká. Řekl bych ale, že pro chlapečky ve věku 7-12 let to může být ideální záležitost.
Za mě 7 z 10.