pondělí 30. ledna 2012

Skyrim: Vlkodlak


Tady jsou dva obrázky z vlkodlačího quest chainu. The Companions je guilda válečníků sídlící ve Whiterunu. Dva z Companions jsem potkal v souboji s obrem na své úplně první pěší cestě do Whiterunu. Velmi záhy jsem do Companions vstoupil. Po splnění několika úvodních questů se ukázalo, že sympatiční zachmuření válečníci a snědé válečnice jsou ve skutečnosti vlkodlaci, kterým rozšířené vlkodlačí schopnosti pomáhají v boji.
Quest chain mě následně zavedl k vůdci Companions Kodlakovi. Mystické rozhovory s Kodlakem o podstatě lykantropie patří k těm lepším ve hře.
Dal jsem se také kousnout a stal se vlkodlakem. Připojil jsem se k jejich boji s fanatickou sektou lovců vlkodlaků Silver Hand. Zaútočil jsem na hrad, který byl základnou Silver Hand. Hrad byl plný vlčích kůží, pastí a zmrzačených vlčích těl. V hradním sklepení byly zamřížované kobky obývané zajatými vlkodlaky. Rozhodně to byl jeden z lepších a originálnějších dungeonů ve Skyrimu.

Během pátrání po léčbě lykantropie došlo k útoku Silver Hands na základnu Jorrvaskr. Při boji byl Kodlak zabit. Screenshot ukazuje Kodlakův pohřeb, krásný event, kdy se všichni členové Companions loučili s padlým vůdcem.
Pokračoval jsem dál. Podařilo se mi sejmout kletbu lykantropie z Kodklakova ducha a následně jsem se i sám  vyléčil. Stal jsem se vůdcem Companions a získal jejich legendární válečnou sekeru Wuuthrad. Dodnes ji nosím na zádech.