pátek 15. srpna 2008

Mass Efect: Dohráno

Tak jsem dohrál Mass Effect. Byl to skvělý zážitek. Ta hra je našlapaná nápady a skvělým příběhem. Moc povedené jsou rozhodující pasáže, kde se hrdina může rozhodovat..
Tohle je proslulá erotická scéna, která vyvolala tolik pobouření v puritánské Americe. Tedy - tohle je ten nejvíce necudný záběr z té scény. Tak nevím, co na tom komu může vadit. Asi v Americe nešukají.
Finále hry je důstojným vyvrcholením, závěrečná bitva v Citadele je výborná řežba. Souboj s transformovaným Sarenem je dost hustá záležitost, musel jsem ho mnohokrát opakovat, než se mi podařilo přežít. Možná i proto, že jsem zvolil hrubou palebnou sílu ve složení Ashley a Vrex.
Jediné, co Mass Effectu chybí k totální dokonalosti, je přímé pilotování kosmických lodí. Kdyby tam tahle featura byla, tak by ta hra byla bezkonkurenční. Takhle jsem sledoval závěrečné sestřelení Reaperské lodi jenom jako divák v animované sekvenci, a skutečně jsem pocítil hrdost na pilota Jokera a jeho umění.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Čau, blahopřeju k dohrání. Můžeš se prosím konkrétněji zmínit o taktice jak rozstřílet převtěleného Sarena? Pálím do něj hodinu a života mu ubývá pramálo. Ze začátku to docela jde, ale potom, v určité fázi souboje je tam animace bojujících lodí a od té chvíle se Saren začne pohybovat mnohem rychleji, skáče vpodsattě na tři místa a jediná šance jak chvíli přežít je, ukrývat se za sloupem a vždycky když vypálí tak vykouknout, nasypat do něj pár střel a zase se schovat.... Ale jak říkám po hodině téhle taktiky má Saren ještě víc než půlku života a mě už to ukrutně nabaví... Jakou jsi zvolil taktiku? Čím do něj střílíš? Jaký střelivo? Nějaký další typy útoků?

Anonymní řekl(a)...

Tuhle hru jsem taky hrál fakt bomba.Pro mě to byla nejhra co jsem kdy hrál.Ale ten Saren mi nedělal moc velký problémy možná jsem měl moc malou obtížnost,ale kdyz se hejbete netrefí se.Ten příběh je fakt super ale radši bych ho zažil na vlastní kuži než chodil do školy a potom pracoval :D.

Anonymní řekl(a)...

Dneska ve 2 rano jsem to doparil(WoW me porestalo bavit,tak jsem musel koupit nejakou parbu na zabiti par veceru :D)No dojel jsem to za tri dny,,ale dost ukolu me chybelo..dosahl jsem 43lvl..A strasne dekuji Bioware ze muzu rozjet znova kampan s tim samim hrdinou+stejny staty a konecny vybaveni :D.Jinak me Saren nedelal vubec zadny problemi..opakoval jsem ten zaverecny souboj asi 5x,ale jen proto ze me totalne uchvatil.Jinak obtiznost jsem nemenil,nechal jsem co tam byla nastavena..ale asi jde taky o to co jsi na nej pouzival a koho jsi si vzal do party.Ja byl cistej marinak na utocny pusky na max..a vsechny bojovy schopnosti taky na max.Jinak, v pusce jsem mel moduly na stabilitu zbrane-celkovej efekt na 42%,takze zbran uz nekopala.Jinak naboje typu Hammerhead 2 coz davalo 25%sila zbrane.Partaka jsem mel Ash..defakto stejny vybaveno co ja..krome naboju..to mela na sinteticke cile.A druhej partka jsem si vzal Tailu..tam elo to sami akorat v pistoli,a byla pohoda Saren lehnul celkem rychle.Je teda pravda ze jsem ze zacatku vymenil munici na to abych prorazil rychle stit,pak jsem to zas zmenil.A sel,jenom me stvalo to jeho neustaly skakani :D.