neděle 13. ledna 2019

Assassin's Creed Odyssey - bájná zvířata a monstra

Svět v Odyssey je hodně posunutý do starých řeckých bájí. Najdeme tu bájná zvířata i magické tvory.
 
Magičtí tvorové jsou ve hře vysvětleni pomocí Apple of Eden. Z každého bosse po přemožení vypadne jedno Apple of Eden, které jsou potřeba k zapečetění Atlantidy.
Mínótaur se hodně povedl. Ve hře se legenda objevuje hned dvakrát. Poprvé jako nadsázka v podobě podvodníků líčíčích past na turisty. Podruhé už natvrdo se vším všudy.
Labyrint je tajemný a pěkně nepřehledný. Než jsem se dostal až k Mínótaurovi, několikrát jsem v labyrintu umřel - vlezl jsem někam, kam jsem neměl a spadl do propasti.
Souboj s Mínótaurem mě krásně potrápil. Bylo to těžké tak akorát, dal jsem ho snad na čtvrtý pokus. Boss fight, jak má být.
Sfinga ve hře je tam, kde má být - blízko Théb. A klade hádanky. Nevím, jestli s ní jde normálně bojovat. Já jsem šel cestou hádanek.
 
Obrovský kyklop se moc povedl. Je opravdu giganticky. Naštěstí není až tak moc rychlý.
Takhle v perspektivě teprve vyniknou jeho obrovské rozměry.
Medusa na ostrově Lesbos je poslední z magických tvorů, ze kterých padá Apple of Eden. Souboj s ní byl zdaleka nejtěžší. Naštěstí jsem ho abslovoval až na konci hry s optimalizovaným setovým equipem a nacvičeným stylem boje.
Poslední kyklop už není součástí příběhu. Je to jeden z bossů přidaných do hry následně, aby se prodloužila hratelnost. Narazil jsem na něj víceméně náhodou a bylo to fajn zpestření.



Žádné komentáře: