neděle 25. října 2015

The Witcher 3: Hearts of Stone - Mirror Man a tři úkoly pro Olgierda

V DLC Heart of Stone jsem si napřed prošel venkovskou krajinu a vedlejší questy. Teprve pak jsem se pustil do hlavního questu DLC.
Olgierd von Everec mě vyslal do podzemí Oxenfurtu. Tady jsem se potkal se Shani, starou známou lékařkou známou z  prvního Zaklínače.
V podzemí Oxenfurtu řádila nestvůrná žába. Byl to pro mě docela šok - žába byla brutálně tuhá,  určitě tužší než závěreční bossové z Divokého honu. Zabíjela mě na dvě rány, házela jed a její jazyk byl docela smrtící. Při dalších pokusech jsem se musel  výborně hýbat, držet na sobě Golden Oriole proti jedu a neustále znamení
Heart of Stone je v soubojích poněkud drsnější než základní hra - a dobře tak.
Souboj s žábou dopadl zajímavě - kupodivu se po smrti proměnila v krásného prince! Smůla. Zároveň je to nádherná reminiscence na klasické pohádky a  pocta panu Sapkowskému: takhle pojaté odkazy jsou skutečnou výsostnou doménou světa Zaklínače.
Dobitého Geralta se zmocnila skupinka mužů z Ofieru - princových lidí, kteří ho šli zachránit. Odvlekli mě na loď. Z lodi mě zachránil Gaunter O'Dimm - prapodivná temná postava připomínající čerta z českých pohádek. Pomohl mi pod podmínkou, že na oplátku pomůžu splnit tři přání Olgierdovi von Everec. A vypálil mi na tvář znamení, kterého se můžu zbavit splněním úkolu.
 První Olgierdův úkol vypadal jednoduše: získat dům od majitele dražebního domu Borsodiho v Oxenfurtu. (Odkaz na knihu Bouřkové sezóna, kde tento aukční dům draží Geraltovy meče).
 Ukázalo se, že je to docela oříšek - vůbec se do dražebníkova domu dostat, pak zorganizovat vloupání a získat malou dřevěnou skříňku ve tvaru domu, obsahující důležité dokumenty. Naštěstí mi s vloupačkou pomohl podivný chlápek v kápi, kterému hra říká The Stranger - Cizinec.
Tenhle quest je nádherně větvený. Pro vloupačku je třeba najmout dva kumpány a pro každého člena tam je alternativa. Já jsem se rozhodl najmout artistku (aby nám pomohla vylézt do věže) a zloděje (aby otevřel pokladnici).
Příběh končí podivnou pachutí. Ukázalo se, že Cizinec je bratr dražebníka Borsodiho. V konfrontaci obou bratrů jsem se přiklonil k Cizinci - jenže ten svého bratra brutálně zmasakroval a pak převzal aukční dům. Zřejmě to nemá smírné řešení.