neděle 20. září 2015

The Witcher 3: Královražda

Po útoku na Bald Mountain jsem s Ciri zamířil do Novigradu. Tady mě čekalo několik zajímavých questových linií.
Připletl jsem se ke rvačce Filippy Eilhart s Dijkstrovými vojáky.Filippa byla dlouho uvězněná v těle sovy. Když ji Dijkstra zbavil zakletí, nebyla vůbec příjemná.
Nakonec se mi podařio oba bývalé milence jakž takž zklidnit.
Dijkstra, Roche, Ves a Thaler se rozhodli zavraždit šíleného krále Radovida.
S pomocí Philippy Eilhart jsme vylákali Radovida do města. Král se opět předvedl jako zrádný parchant, poslal na mě své vojáky. V následné bitce mi pomohl Roche a Ves. Radovida nakonec zabila Filippa.
Co následovalo byla jedna z nejtěžších voleb ve hře. Dijkstra se postavil proti Rochovi a  Thalerovi. Šlo jen o politiku - Roche a Thaler chtěli sjednat mír s Nilfgaardem, zatímco Dijkstra byl proti tomu. Teď, když byl Radovid po smrti, měl Dijkstra našlápnuto k vládě nad Redanií.
Je pravda, že Roche se ke mně choval vždy slušně a a věrně, zatímco Dijkstra je charismatický, ale machiavellistický a všeho schopný pacholek.
Při prvním dohrání jsem dal tedy přednost Rochovi a Dijkstra zemřel v boji. Protože jsem se ale musel vrátit zpět k uložené pozici (jak o tom ještě bude na tomhle blogu řeč), rozhodl jsem se podruhé dát přenost Dijkstrovi. Nechci, aby Emhyr var Emreis dobyl celou Redanii. Nilfgaard nemám rád.