úterý 14. října 2014

WOW: Isle of Thunder

Isle of Thunder je epická zóna, která se nachází na východě Pandarie.
Samotná Jayna Proudmoore tu vede frakci Kirin Tor Offensive, která tu soupeří s Hordou o přístup k Temple of Thunder.
Série úvodních questů je skvělá: Kirin Tor Offensive se vylodí na ostrově, postupně si budují základnu a propracovávají se do nitra ostrova.
Isle of Thunder je docela hustý, je tu spousta elitních mobů. Je to podstatně silnější káva než zbytek svět Pandarie.Nedá se tu létat, s výjimkou plnění některých misí. Tady jsem si osedlal gigantického ptakoještěra.
Narazil jsem tu na drobnou nekonzistenci - když mě Jayna na tuhle misi posílala, tak mi tvrdila, že jsem ptakoještěra sám ukořistil. Inu, o tom nic nevím - asi je to tím, že jsem ještě nedělal žádné questy v Townlong Steppes a letěl jsem rovnou na Isle of Thunder.
Koncept Isle of Thunder se mi hrozně líbí. Příběhové questy jsou udělané jako "personal instance", takže i bez zónování umožňují úžasně bohatý děj, který se netluče s normálním světem.
Jak jsem se dočetl, questy se odemykaly postupně, tak jak hráči na serveru postupně záskávali "war effort". Tenhle koncept Blizzard s oblibou používá, přijde mi to hodně chytré. Já jsem se na Isle of Thunder dostal v době, kdy už questy byly dávno hotové a dějová linie odemčená.
Quest chain ústí v gigantickou bitvu na prahu Temple of Thunder, na které se svorně podílí Kirin Tor i hordí frakce. Jayna opravdu nemá ráda Hordu: od zničení Theramore na ně má těžkou žízeň.
Nakonec musí Allianci a Hordu od sebe doslova odtrhnout Taran Zhu, leader frakce Shado Pan. Věčná škoda, mohli jsme horďáky zadupat do země!

Žádné komentáře: