pátek 6. prosince 2013

Assassin's Creed IV: Havana

První větším městem v ACIVBF je Havana. Je krásně barevná, obklopená mořem, hradbami a zelenou džunglí. Je poměrně malá, logicky nemůže snést srovnání s Istanbulem nebo Římem z předchozích dílů, ale přesto je malebná a pěkně udělaná. Rozhodně působí lépe než města z třetího dílu.
Další pokrok zaznamenala NPC: pouliční ruch je opět lepší a uvěřitelnější. Obyvatelstvo je sympaticky pestré, potkáme tu španělské vojáky, měšťany, mnichy i černé otroky.
Vydával jsem se za assassina, kterého jsem zabil v úvodní misi. V jeho obleku jsem pronikl mezi templáře, kteří měli schůzku u guvernéra Havany.
Ačkoliv Edward Kenway o assassinech neví nic, hráč poučený předchozími díly pochopí, že něco není v pořádku. Assassin, který jde na schůzku s templáři? A nese jim něco důležitého? Zřejmě se jednalo o zrádce.
Jako rozcvičku jsem absolvoval závod ve střelbě z pistole.
Guvernér města Torres je charismatický starý muž a hlava templářů v Karibiku. Svolal si své kolegy, aby je informoval o tajemném místě zvaném Observatory. K němu má poskytnout klíč zajatý assassin zvaný The Sage.
Dostal jsem od guvernéra Torrese templářský prsten. Tuším, že se bude hodit.
Střechy Havany osvětluje západ slunce. Vizuální nádhera!
Eskortovaný chlápek je The Sage. Napřed jsem ho pomohl chytit, pak jsem se mu snažil dopomoci k útěku. Nechtěl spolupracovat.
The Sage je záhadná postava. Na karibských plážích se nacházejí láhve obsahující jeho dopisy. Sage je Assassin a vypadá to, že je několikátým vtělením příslušníka První civilizace. Sám si s tím asi neví rady, podle dopisů je dost zmatený z toho, jak se mu v mysli objevují představy z předchozích životů.

Žádné komentáře: