neděle 6. ledna 2013

AC3: Davenport Homestead

Homestead mise jsou nádherně propracované side questy zaměřené na budování sídla. Když jsem poprvé přišel do Davenport Homestead, stál tam jen jeden dům v divočině, kde žil starý Achilles Davenport. Teď na konci hry tu stojí malé městečko s přístavem.
Postupně jsem jednotlivými misemi získával jednotlivé osadníky a řemeslníky. Vyrostla tu kovárna, farma, důl, kostel, pila i větrný mlýn. Kovář Dave kove koně a brousí nástroje.
Farmáře a jeho ženu jsem našl kdesi v divočině. Zachránil jsem je pře tlupou banditů. Vyklučili si tu kus lesa, postavili dům a založili pole. Nakonec se dočkali i vytouženého dítěte.
AC3 na Homestead misích ukazuje neskutečnou promakanost. Ke každému členu komunity se váže příběh vyprávěný sérií krátkých questů. Při toulání po Davenportu se každý věnuje svému řemeslu: doktor sbírá bylinky, tesař vyrábí židle, dřevorubci štípají polena, lovkyně loví a kuchá zvěř, horník těží rudu, švadlena šije šaty, hospodský vaří pivo, farmář okopává pole a jeho žena dojí krávu. kromě toho žijí svým životem, takže dřevorubce vidím rybařit u řeky a doktor chodí na pivo do hospody.
Hospodský Oliver a jeho žena si sami vaří pivo. Hostinsky je i zdatný řezník: to prase postupně rozboural na kusy, naházel do necek a odnesl do hospody. Jedna z nejlepších animačních sekvencí, co jsem kdy ve hře viděl! Muselo to dát neskutečnou práci, na to, že to je jen kulisa bez vazby na vlastní hratelnost.
Horník Norris a lovkyně Myriam se nakonec dali dohromady a oslavili v kostele svatbu.
Švadlenka Ellen, která utekla od manžela-opilce v Bostonu, mi ušila vlajku pro naše společenství. Ze všech ženských v Davenportu je Ellen nejhezčí. Bohužel, Connor nemá na ženské čas.