sobota 1. prosince 2012

Assassin's Creed 3: Connor na scéně

 Tak jsem začal hrát za Connora, syna Kenwaye a Zio. Connor vyrůstá mezi Mohawky, lidem dlouhých domů. Všichni indiáni si ve hře povídají nářečím: muselo to stát hroznou spoustu práce a peněz. Působí to hrozně dobře. Jedinou nevýhodou jsou jména: jsou nezapamatovatelná a nevyslovitelná.
Sotva jsem si  coby  malý Connor zahrál s ostatními indiánskými dětmi na schovávano, vesnice byla napadena Assassiny. Staří známí - Lee a ostatní Kenwayovi kamarádi vesnici bez milosti vypálili. Krásná Zio přitom přišla o život.
 A zase skok o pár let dopředu- Connor už dospívá a učí se s kamarádem Kanento:konem lovit. AC3 má hodně propracovaný systém lovu: kromě zbraní na dálku i na blízko tu je stopování, líčení ok a kladení návnad. Tohle je hodně fajn: věci získané lovem lze jednak zpeněžit, jednak odevzdat v různých vedlejších questech.
 Stará vesnická vědma měla jedno Apple of Eden a pomocí něj mě uvedla do transu.
Vtělil jsem se do podoby orla a rozmlouval jsem s Prastarou rasou. Mimochodem, letecká pasáž je docela nepříjemně těžká: na 100% synchronizaci se to musí proletět jen se dvěma nárazy do stromů. Orel je jen těžko ovladatelný, pohybuje se konstantní rychlostí v omezeném koridoru (a nedá se tak třeba vyletět do výšky a vyhnout se stromům). Hrál jsem to snad na 20 pokusů, než se mi to podařilo úspěšně dokončit.